Malse Chocolade Cheesecake met Oreo Bodem en Roomkaas

Omschrijving
Deze decadente chocolade cheesecake is perfect voor chocoholics! Met een bodem van verkruimelde chocoladekoekjes en een romige vulling van roomkaas en gesmolten chocolade, is het een waar genot. Serveer met een dot slagroom en een paar chocoladeschaafsel voor de finishing touch. Een heerlijke traktatie!
Bereidingstijd
Totale tijd: 60 minuten (inclusief 30 minuten koeltijd)
Benodigdheden
- Springvorm (doorlaatbare bodem)
- Mengkom
- Spatel
- Elektrische mixer
- Koelkast
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g chocoladekoekjes (bijvoorbeeld Oreo)
- 100 g gesmolten boter
- 400 g roomkaas (op kamertemperatuur)
- 200 g pure chocolade (70% cacao)
- 100 g suiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- Slagroom (voor serveren)
- Chocoladeschaafsel (voor garnering)
Bereidingswijze
- Bereid de bodem voor: Verkruimel de chocoladekoekjes in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een consistentie van nat zand.
- Vorm de bodem: Druk het mengsel stevig in de bodem van een springvorm. Zorg ervoor dat het gelijkmatig is verspreid. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
- Maak de vulling: Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat het iets afkoelen.
- Meng de roomkaas: Klop de roomkaas, suiker, eieren, vanille-extract en zout in een grote kom met een elektrische mixer tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed door.
- Giet de vulling: Giet het mengsel over de koekjesbodem in de springvorm.
- Bak de cheesecake: Verwarm de oven voor op 160°C en bak de cheesecake 30 minuten. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kier.
- Koelen: Zet de cheesecake daarna in de koelkast voor minstens 2 uur, bij voorkeur een nacht.
- Serveer: Snijd de cheesecake in stukken, garneer met een dot slagroom en chocoladeschaafsel.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 400 kcal, 25 g vet, 35 g koolhydraten, 5 g eiwit.
Variatietips
- Vervang de pure chocolade door melkchocolade voor een zoetere smaak.
- Voeg een laagje frambozen of aardbeienjam toe tussen de bodem en de vulling voor een fruitige twist.
- Maak zelf een chocoladepasta door 100 g gesmolten chocolade te mengen met 50 g roomkaas en 50 g poedersuiker voor een extra topping.