Snelle Chorizo Paella met Groenten in 40 Minuten

Omschrijving
Deze chorizo paella met groenten is een smaakvol gerecht dat in een handomdraai op tafel staat. Met pittige chorizo, rijst en een mix van paprika en erwten, biedt dit gerecht een rijke en hartige smaak. In slechts 40 minuten heb je een heerlijke maaltijd voor vier personen, ideaal voor een gezellige avond. Het gebruik van kant-en-klare currypasta of pesto maakt de bereiding nog eenvoudiger en sneller.
Bereidingstijd
Benodigdheden
- Grote koekenpan of paellapan
- Houten lepel
- Maatbeker
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g chorizo, in plakjes
- 300 g rijst (bij voorkeur paella- of risottorijst)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 150 g diepvrieserwten
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode currypasta)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak deze 5 minuten tot hij begint te kleuren.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak nog eens 3 minuten tot de ui glazig is.
- Roer de paprika's en diepvrieserwten erdoor en bak 5 minuten mee.
- Voeg de rijst en currypasta toe. Roer goed door zodat de rijst de smaken opneemt.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken, of totdat de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen. Roer af en toe door.
- Breng op smaak met zout en peper. Laat de paella nog 5 minuten staan en serveer met verse peterselie erover.
Voedingswaarden
Per portie (geschat): 450 kcal, 20 g eiwit, 15 g vet, 60 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang de chorizo door kip of garnalen voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Maak je eigen currypasta door specerijen zoals kurkuma, komijn en chili te mengen met olie, als je tijd hebt.