Menu MaestroMenu Maestro

Doperwten en Groentecurry

4.3
Klik om te beoordelen

Doperwten en Groentecurry

Omschrijving

Deze heerlijke en gezonde doperwten en groentecurry is perfect voor een doordeweekse avond. Boordevol smaak door een combinatie van verschillende specerijen en groenten, is dit gerecht snel te bereiden en ideaal voor een drukke avond. Serveer het met rijst of naanbrood voor een complete maaltijd. Binnen 25 minuten staat dit kleurrijke gerecht op tafel en zal het zeker in de smaak vallen bij het hele gezin.

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel
  • Kookpan voor rijst of naanbrood

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g doperwten (diepvries of vers)
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
  • 2 eetlepels olie (bijv. zonnebloemolie)
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 g rijst of 4 naanbroden (voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst of verwarm de naanbroden volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
  3. Voeg de courgette en paprika's toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee tot ze zacht zijn.
  4. Roer de currypasta erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
  5. Voeg de doperwten en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten sudderen op laag vuur. Roer af en toe door.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de curry met de rijst of naanbrood.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 10 g eiwit, 15 g vet, 50 g koolhydraten, 8 g vezels

Variatietips

  • Voeg andere groenten toe zoals spinazie, bloemkool of wortels voor extra variatie.
  • Voor een extra pittige smaak, voeg een verse chilipeper toe.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen zoals kurkuma, komijn en koriander te mengen met olie en een beetje citroensap. Dit geeft een authentieke smaak aan je curry!

Gerelateerde recepten