Doperwten en Kruidige Omelet

Omschrijving
Deze Doperwten en Kruidige Omelet is een heerlijke en snelle maaltijd die perfect is voor een lichte avondmaaltijd of brunch. De combinatie van verse doperwten, bieslook en andere kruiden zorgt voor een frisse smaak die je zeker zal bevallen. Dit gerecht is eenvoudig te maken en kan in minder dan 30 minuten op tafel staan. Serveer de omelet met een frisse salade voor een complete maaltijd. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Koekenpan
- Klopper of vork
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Bord
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 eieren
- 200 g doperwten (diepvries of vers)
- 1 bosje bieslook, fijngehakt
- 100 g feta, verkruimeld (optioneel)
- 2 eetlepels pesto (groen of rood)
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Eieren Kloppen: Breek de eieren in een grote kom en klop ze goed door met een vork of klopper. Voeg de pesto, zout en peper toe en meng goed.
- Doperwten Voorbereiden: Als je diepvriesdoperwten gebruikt, ontdooi ze in heet water of laat ze 10 minuten op kamertemperatuur staan.
- Bieslook en Feta: Voeg de doperwten en de fijngehakte bieslook toe aan het eimengsel. Meng alles goed door elkaar. Voeg de verkruimelde feta toe als je deze gebruikt.
- Omelet Bakken: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet gedurende 5-7 minuten, of tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold is.
- Omelet Omklappen: Gebruik een spatel om de omelet dubbel te vouwen en bak nog 1-2 minuten tot hij volledig gestold is.
- Serveren: Snijd de omelet in punten en serveer warm met een frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 350 kcal, 25 g eiwit, 20 g vet, 20 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika, spinazie of courgette voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Voor een extra smaakboost, probeer een lepel currypasta toe te voegen aan het eimengsel.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een blender. Dit geeft een persoonlijke touch aan je omelet!