Malse Fou Yong Hai Omelet met Gestoomde Rijst

Omschrijving
Fou Yong Hai met rijst is een heerlijke en vullende maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Dit gerecht bestaat uit een luchtige omelet gevuld met verse groenten en eieren, geserveerd met gestoomde rijst en een zoetzure saus. Het is niet alleen snel te bereiden, maar ook gezond en vol van smaak. Ideaal voor een snelle en voedzame maaltijd zonder al te veel moeite. Geniet van deze smaakvolle combinatie die zowel volwassenen als kinderen zal aanspreken!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
- Bereiding: 10 minuten
- Koken: 20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Mengkom
- Spatel
- Snijplank en mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g rijst (bij voorkeur basmati of jasmijn)
- 4 eieren
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 100 g peultjes, in de lengte gehalveerd
- 3 el sojasaus
- 2 el zoetzure saus (verkrijgbaar in de supermarkt)
- 1 el currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Olie om in te bakken
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet deze apart.
- Klop in een mengkom de eieren los met een snufje zout en peper. Voeg de currypasta toe en meng goed.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, courgette en peultjes toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Giet het eimengsel over de groenten in de pan en laat het enkele minuten staan tot de onderkant stevig is.
- Gebruik een spatel om de omelet voorzichtig om te draaien, zodat de andere kant ook kan garen. Bak nog eens 2-3 minuten.
- Snijd de omelet in vieren en serveer met de gekookte rijst. Besprenkel met sojasaus en een beetje zoetzure saus naar smaak.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 350
- Eiwit: 20 g
- Vet: 10 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals wortelen, champignons of spinazie voor meer variatie.
- Voor een pittigere smaak, voeg een beetje sambal of chilivlokken toe aan het eimengsel.
- Maak je eigen zoetzure saus door gelijke delen azijn, suiker en ketchup te mengen.
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie!