Menu MaestroMenu Maestro

Frikandel Friet en Kroket

4.2
Klik om te beoordelen

Frikandel Friet en Kroket

Omschrijving

Frikandel Friet en Kroket is een klassiek Nederlands gerecht dat perfect is voor een gezellige doordeweekse avond met het gezin. Met een combinatie van krokante frietjes, een sappige frikandel en een romige kroket, ben je verzekerd van een maaltijd die iedereen zal waarderen. Dit gerecht is eenvoudig en snel te bereiden, zodat je meer tijd kunt besteden aan genieten en minder aan koken. Serveer met een heerlijke curry- of mayonaisesaus voor een extra smaakdimensie.

Bereidingstijd

Totale tijd: 35 minuten

Benodigdheden

  • Frituurpan of een diepe pan voor het frituren
  • Kookpan voor de kroketten
  • Snijplank
  • Mes
  • Schep of tang voor het frituren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 frikandellen (bijvoorbeeld van het merk Van Dobben)
  • 500 g diepvriesfriet
  • 4 kroketten (bijvoorbeeld rundvlees of kaas)
  • Zout naar smaak
  • Curry- of mayonaisesaus (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de frituurpan: Verwarm de frituurpan tot 180°C. Als je een diepe pan gebruikt, vul deze dan met voldoende olie om de frietjes, frikandellen en kroketten te kunnen frituren.
  2. Frituur de frietjes: Voeg de diepvriesfriet toe aan de hete olie. Frituur de friet volgens de instructies op de verpakking tot ze goudbruin en krokant zijn (meestal 3-4 minuten).
  3. Frituur de frikandellen: Haal de friet uit de pan en laat deze uitlekken. Voeg de frikandellen toe aan de hete olie en frituur ze gedurende 4-5 minuten tot ze goed doorgewarmd en lichtbruin zijn.
  4. Kook de kroketten: Kook ondertussen de kroketten in een pan met kokend water gedurende 5-6 minuten. Haal ze daarna uit het water en laat ze even uitlekken.
  5. Serveer: Leg de gefrituurde friet, frikandellen en kroketten op een bord. Bestrooi met een snufje zout en serveer met curry- of mayonaisesaus naar keuze.

Voedingswaarden

(Per portie, geschat)

  • Calorieën: 650 kcal
  • Eiwit: 20 g
  • Vet: 30 g
  • Koolhydraten: 80 g

Variatietips

  • Zelfgemaakte kruiden: Maak je eigen kruidenmix met currypasta of pesto om extra smaak toe te voegen aan de frikandellen. Dit kan eenvoudig door een eetlepel currypasta of een paar theelepels pesto over de frikandellen te smeren voordat je ze frituurt.
  • Groentefriet: Vervang de reguliere friet door zoete aardappelfriet of groentefriet voor een gezondere optie.
  • Kruidenboter: Serveer de kroketten met een zelfgemaakte kruidenboter voor een extra twist.

Gerelateerde recepten