Menu MaestroMenu Maestro

Eenvoudige Garnalen Pad Thai voor een Snelle Doordeweekse Maaltijd

4.2
Klik om te beoordelen

Garnalen Pad Thai

Omschrijving

Deze Garnalen Pad Thai is een snelle en lekkere optie voor een doordeweekse avond. De garnalen worden gebakken met rijstnoedels, taugé en een zoute-soja-saus. Voeg wat pinda's en limoen toe voor extra smaak. Binnen 20 minuten zet je een heerlijk gerecht op tafel dat iedereen zal bekoren!

Bereidingstijd

Totale tijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Kookpan voor noedels
  • Houten lepel of spatula
  • Snijplank en mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g rijstnoedels
  • 400 g gepelde garnalen (vers of diepvries)
  • 200 g taugé
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 50 g ongezouten pinda's, grofgehakt
  • 1 limoen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij goudbruin is.
  3. Voeg de garnalen toe en bak ze 3-4 minuten, of tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.
  4. In dezelfde pan, voeg de gekookte rijstnoedels, taugé, sojasaus, vissaus en suiker toe. Roer goed door en bak alles 2-3 minuten tot het goed doorverwarmd is.
  5. Voeg de garnalen en lente-uitjes toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  6. Serveer de Garnalen Pad Thai met gehakte pinda's en partjes limoen aan de zijkant.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 van het recept):

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 45 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe, zoals paprika of broccoli, voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta door gemalen kruiden te gebruiken, zoals koriander, komijn en kurkuma, als je een extra kick wilt!
  • Voor een vegetarische variant kun je de garnalen vervangen door tofu of tempeh.

Gerelateerde recepten