Gegrilde Zalm met Asperges

Omschrijving
Gegrilde zalmfilets met verse groene asperges vormen een heerlijke en gezonde combinatie. Met een marinade van citroen, olijfolie en dille, is dit gerecht in slechts 25 minuten klaar. Serveer met een frisse salade voor een licht doordeweeks diner dat boordevol smaak zit. Deze maaltijd is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol voedingsstoffen en perfect voor een doordeweekse avond met het gezin of vrienden.
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Keukenfolie
- Mengkom
- Tang of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- 400 g groene asperges
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 1 eetlepel dille (vers of gedroogd)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 200 g gemengde salade voor erbij
Bereidingswijze
- Begin met het voorverwarmen van de grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
- Snijd de harde uiteinden van de asperges af en leg ze in een mengkom. Voeg 1 eetlepel olijfolie, zout en peper toe en meng goed.
- In dezelfde kom, meng de zalmfilets met de resterende olijfolie, citroensap en dille. Zorg ervoor dat de filets goed bedekt zijn met de marinade.
- Leg de zalmfilets op de grillpan of barbecue en gril ze gedurende 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze mooi gaar zijn en een lichte schroeikleur hebben.
- Voeg de asperges toe aan de grill en gril ze 3-4 minuten mee tot ze knapperig zijn en een lichte rooksmaak hebben.
- Serveer de gegrilde zalm met de asperges en eventueel een frisse salade.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 5 g
- Vezels: 2 g
Variatietips
- Vervang de dille door andere kruiden zoals peterselie of basilicum, afhankelijk van je voorkeur.
- Voeg wat knoflook toe aan de marinade voor extra smaak.
- Probeer ook eens de zalm en asperges te marineren met pesto voor een andere twist.
- Maak je eigen dillepesto door dille, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas te mengen in een keukenmachine.