Menu MaestroMenu Maestro

Zalmfilet met Groene Asperges

4.5
Klik om te beoordelen

Zalmfilet met Groene Asperges

Omschrijving

Deze zalmfilet met groene asperges is een ideale doordeweekse maaltijd, eenvoudig te bereiden en vol met heerlijke smaken. De combinatie van de zalm, gekruid met citroen en dille, en de knapperige asperges uit de oven zorgt voor een frisse en gezonde maaltijd. Serveer het met quinoa voor een extra voedzame touch. Perfect voor een snelle en smakelijke avondmaaltijd!

Bereidingstijd

Totale bereidingstijd: 30 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kookpan voor quinoa
  • Oven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk)
  • 400g groene asperges
  • 200g quinoa
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels dille (vers of gedroogd)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  2. Asperges voorbereiden: Snijd de houtachtige uiteinden van de groene asperges af. Leg de asperges op de bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Meng goed en verdeel ze gelijkmatig.
  3. Zalm kruiden: Leg de zalmfilets op de bakplaat bij de asperges. Besprenkel met de resterende olijfolie, het sap van de citroen, dille, zout en peper.
  4. Bakken: Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of tot de zalm gaar is en de asperges knapperig zijn.
  5. Serveren: Serveer de zalm en asperges op een bord met een portie quinoa ernaast. Garneer met extra citroenpartjes en dille indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: 400 kcal, 30g eiwit, 20g koolhydraten, 25g vet.

Variatietips

  • Voeg een scheutje sojasaus of een beetje pesto toe aan de zalm voor extra smaak.
  • Vervang de quinoa door couscous of rijst voor variatie.
  • Maak je eigen dillepesto door dille, olijfolie, pijnboompitten en Parmezaanse kaas te mengen in een keukenmachine voor een zelfgemaakte twist.