Menu MaestroMenu Maestro

Gevuld Stokbrood met Gehakt en Paprika

4.0
Klik om te beoordelen

Gevuld Stokbrood met Gehakt en Paprika

Omschrijving

Dit gevulde stokbrood met gehakt en paprika is een stevige maaltijd die snel te bereiden is. Het gekruide gehakt wordt gemengd met gebakken paprika's voor een heerlijk smaakcontrast. Een perfect gerecht voor een doordeweekse avond, eenvoudig en vullend. Dit gerecht combineert de hartige smaken van gehakt met de zoetheid van paprika, wat zorgt voor een kleurrijke en smakelijke maaltijd die zelfs de kieskeurige eters zal bekoren.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Mes
  • Snijplank

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 groot stokbrood
  • 400 gram halfom gehakt
  • 2 paprika's (rood en geel)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte kaas (bijv. jong belegen)
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de paprika's en ui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak dit 5-7 minuten, totdat het bruin en gaar is. Voeg de paprika's en currypasta toe en bak nog eens 5 minuten, tot de paprika's zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd het stokbrood langs de bovenkant open en druk het een beetje plat. Vul het stokbrood met het gehaktmengsel.
  6. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en leg het gevulde stokbrood op een bakplaat.
  7. Bak het stokbrood 10-15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  8. Haal uit de oven, laat even afkoelen, snijd in stukken en serveer. Garneer eventueel met verse peterselie.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 25g
  • Vet: 20g
  • Koolhydraten: 50g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of champignons voor meer variatie.
  • Maak zelf een kruidenmix met oregano, basilicum, en paprikapoeder als je geen kant-en-klare currypasta wilt gebruiken.

Gerelateerde recepten