Gevuld Stokbrood met Pesto en Mozzarella

Omschrijving
Dit gevulde stokbrood met pesto en mozzarella is een echte smaakexplosie. De romige mozzarella smelt heerlijk samen met de geurige pesto, waardoor een verrukkelijke combinatie ontstaat. Dit gerecht is perfect voor een snelle maaltijd en kan ook koud worden geserveerd als lunch of snack. Het is eenvoudig te bereiden en ideaal voor een doordeweekse avond. Met een paar simpele ingrediënten zet je een heerlijk brood op tafel waar het hele gezin van kan genieten.
Bereidingstijd
- Totale tijd: 30 minuten
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Oventijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Mes
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 groot stokbrood
- 150 g groene pesto (uit een pot)
- 250 g mozzarella (in blokjes)
- 100 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 50 g rucola
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht).
- Snijd het stokbrood in de lengte doormidden, maar snijd het niet helemaal door.
- Lepel de groene pesto royaal in de holte van het stokbrood.
- Voeg de blokjes mozzarella en gehalveerde cherrytomaten toe aan de pesto. Verdeel ze gelijkmatig.
- Bestrooi het geheel met peper en zout naar smaak.
- Sprenkel de olijfolie over de vulling.
- Vouw het stokbrood weer dicht en wikkel het in bakpapier.
- Leg het op een bakplaat en bak het in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of totdat de mozzarella gesmolten en het brood goudbruin is.
- Haal het stokbrood uit de oven en laat het even afkoelen. Snijd het in stukken en serveer met rucola.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 14 g
- Vetten: 22 g
- Koolhydraten: 30 g
- Vezels: 3 g
Variatietips
- Voeg andere ingrediënten toe zoals olijven, artisjokken of gegrilde groenten voor extra smaak.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender te mengen.
- Probeer verschillende kazen zoals feta of cheddar voor een andere smaakervaring.