Gevulde Paprika met Rijst en Bonen

Omschrijving
Deze kleurrijke gevulde paprika's zijn gevuld met een mengsel van rijst, zwarte bonen, maïs en kruiden. Het gerecht is niet alleen gezond, maar ook snel te maken en staat in 35 minuten op tafel, perfect voor een doordeweekse maaltijd. Met een combinatie van smaken en texturen is het een heerlijke en voedzame optie voor het hele gezin.
Bereidingstijd
Totaal: 35 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Ovenschaal
- Snijplank
- Mes
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote paprika's (bij voorkeur rood, geel of groen)
- 200 g ongekookte rijst (bijvoorbeeld basmati of zilvervlies)
- 400 g zwarte bonen (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
- 150 g maïs (uit blik of diepvries)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 ml groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Paprika's voorbereiden: Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Plaats ze in een ovenschaal.
- Vulling bereiden: Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de currypasta en komijnpoeder toe en bak dit 1 minuut mee.
- Meng de gekookte rijst, zwarte bonen, maïs en eventueel zout en peper door de ui en knoflook in de pan. Roer goed door en laat het geheel een paar minuten verwarmen.
- Vullen: Vul de paprika's met het rijstmengsel. Zorg dat ze goed vol zijn.
- Bakken: Giet de groentebouillon in de ovenschaal en dek de paprika's af met aluminiumfolie. Bak ze 20 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 5 minuten om de paprika's een beetje te kleuren.
- Serveren: Garneer met verse koriander of peterselie voor het serveren.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 12 g
- Vetten: 6 g
- Koolhydraten: 64 g
- Vezels: 12 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of wortel voor meer variatie.
- Voor een pittigere variant kun je wat chilipoeder toevoegen aan de vulling.
- Zelfgemaakte currypasta kan gemaakt worden met een mix van specerijen zoals komijn, koriander, gember en chili. Dit voegt een persoonlijke touch toe aan het gerecht!