Menu MaestroMenu Maestro

Gezonde Pasta met Broccoli en Kippenfilet

4.0
Klik om te beoordelen

Gezonde Pasta met Broccoli en Kippenfilet

Omschrijving

Deze gezonde pasta met broccoli en kip is een snel te bereiden gerecht vol smaak en voedingsstoffen. Het is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, wanneer je niet veel tijd hebt om te koken maar toch iets lekkers en gezonds wilt maken. De combinatie van al dente pasta, knapperige broccoli en gegrilde kipfilet zorgt voor een heerlijke maaltijd die zowel vullend als voedzaam is. Het gerecht wordt op smaak gebracht met olijfolie, knoflook en een snufje Parmezaanse kaas voor een extra smaakdimensie. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd!

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel
  • Vergiet
  • Serveerschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram volkoren pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 300 gram broccoli, in roosjes
  • 400 gram kipfilet
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 theelepel chilivlokken voor extra pit

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Voeg de broccoli in de laatste 3 minuten van de kooktijd toe. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Terwijl de pasta kookt, verwarm je 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de kipfilets met zout, peper en eventueel chilivlokken. Bak de kipfilets aan beide zijden goudbruin en gaar, ongeveer 6-7 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en laat even rusten.
  3. Voeg de resterende olijfolie en de fijngehakte knoflook toe aan de pan. Bak de knoflook kort tot deze begint te geuren, ongeveer 1 minuut.
  4. Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Meng de gekookte pasta, broccoli en kip in de pan met de knoflook. Roer goed door en verwarm het geheel nog een paar minuten.
  5. Serveer de pasta in diepe borden en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35g
  • Koolhydraten: 55g
  • Vetten: 15g
  • Vezels: 8g

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door kalkoen of een plantaardig alternatief zoals tofu of tempeh voor een vegetarische versie.
  • Voeg andere groenten toe zoals spinazie of paprika voor extra kleur en smaak.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook in een blender te mengen.
  • Voor extra smaak kun je ook een theelepel currypasta toevoegen tijdens het bakken van de knoflook.

Gerelateerde recepten