Menu MaestroMenu Maestro

Gigantische Sandwiches met Kruidenkaas en Spek

4.7
Klik om te beoordelen

Gigantische Sandwiches met Kruidenkaas en Spek

Omschrijving

Deze gigantische sandwiches zijn een waar genot voor de smaakpapillen! De combinatie van romige kruidenkaas, knapperig spek en frisse sla zorgt voor een heerlijke balans van smaken en texturen. Perfect voor een doordeweekse avond, deze sandwiches zijn snel te bereiden en zijn ideaal voor een gezellige maaltijd met het gezin. Serveer met een kant van chips voor extra crunch en je hebt een maaltijd die zowel eenvoudig als verrukkelijk is.

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Een grote koekenpan
  • Een snijplank
  • Een scherp mes
  • Een serveerschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 200 g kruidenkaas (bijvoorbeeld met bieslook of paprika)
  • 8 plakken spek
  • 4 handjes gemengde sla (bijv. rucola en ijsbergsla)
  • 1 tomaat, in plakken
  • 1 komkommer, in plakken
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper naar smaak
  • Chips als bijgerecht

Bereidingswijze

  1. Begin met het bakken van het spek in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het spek totdat het lekker knapperig is, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
  2. Besmeer ondertussen de sneetjes volkorenbrood aan één zijde met kruidenkaas. Leg de sneetjes met de besmeerde kant naar boven op een snijplank.
  3. Verdeel de plakken tomaat en komkommer over vier sneetjes brood.
  4. Leg op elk van deze sneetjes twee plakken spek en een handje gemengde sla. Voeg eventueel een eetlepel mayonaise toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg de overige sneetjes brood bovenop als deksels en druk voorzichtig aan.
  6. Snijd de sandwiches doormidden en serveer ze met een kant van chips.

Voedingswaarden (per sandwich)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 20 g
  • Koolhydraten: 40 g
  • Vetten: 25 g

Variatietips

  • Voor een zelfgemaakte kruidenkaas kun je roomkaas mengen met pesto of currypasta en wat extra kruiden naar keuze. Dit maakt de kruidenkaas nog smaakvoller.
  • Voeg extra ingrediënten toe zoals avocado, paprika of zelfs een spiegelei voor een nog rijkere smaak.
  • Voor een vegetarische variant kun je het spek vervangen door gegrilde courgette of aubergine.