Gnocchi met Pesto en Broccoli

Omschrijving
Deze gnocchi met pesto en broccoli is een gezonde en snelle maaltijd. De broccoli wordt gestoomd en daarna gemengd met de gnocchi en pesto. Dit zorgt voor een kleurrijk gerecht dat in slechts 25 minuten klaar is. Perfect voor een doordeweeks diner voor vier personen.
Bereidingstijd
Totaal: 25 minuten
Bereiding: 10 minuten
Koken: 15 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Stoommandje of vergiet
- Kookpan
- Houten lepel
- Serveerschalen
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g gnocchi
- 300 g broccoli
- 200 g groene pesto (bijvoorbeeld van Albert Heijn of Jumbo)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de gnocchi: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze boven komen drijven (meestal 2-3 minuten). Giet de gnocchi af en zet opzij.
- Stoom de broccoli: Snijd de broccoli in kleine roosjes. Stoom de broccoli in een stoommandje of vergiet boven de pan met kokend water gedurende 5-7 minuten tot ze zacht maar nog knapperig is.
- Meng de ingrediënten: In dezelfde pan waarin je de gnocchi hebt gekookt, voeg je de olijfolie en de gestoomde broccoli toe. Voeg de gnocchi en de groene pesto toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer: Verdeel de gnocchi met pesto en broccoli over de borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 12 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 55 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een keukenmachine.
- Voeg gegrilde kip of zalm toe voor extra eiwitten.
- Varieer met andere groenten zoals spinazie of cherrytomaten voor een andere smaak.
- Serveer met een frisse groene salade aan de zijkant.