Menu MaestroMenu Maestro

Gnocchi met Pesto en Cherrytomaten

4.0
Klik om te beoordelen

Gnocchi met Pesto en Cherrytomaten

Omschrijving

Deze gnocchi met pesto en cherrytomaten is een snel en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Met slechts een paar ingrediënten en in minder dan 15 minuten op tafel, is dit een ideale maaltijd voor drukke dagen. De zachte gnocchi, gecombineerd met de frisse smaak van cherrytomaten en de hartige pesto, zorgt voor een smaakvolle ervaring. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum voor een extra verfijnde touch. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook een gezonde optie!

Bereidingstijd

Totale tijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Vergiet
  • Grote schaal
  • Houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g gnocchi (vers of uit de diepvries)
  • 200 g cherrytomaten
  • 150 g groene pesto (bijvoorbeeld van Albert Heijn of Jumbo)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse basilicum, voor garnering
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal zo'n 2-3 minuten, of tot ze boven komen drijven.
  2. Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden.
  3. Giet de gnocchi af in een vergiet en laat ze even uitlekken.
  4. Doe de gnocchi in een grote schaal en voeg de groene pesto en de gehalveerde cherrytomaten toe. Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de gnocchi goed bedekt zijn met pesto.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct, garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Voedingswaarden

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 12 g
  • Koolhydraten: 50 g
  • Vetten: 14 g

Variatietips

  • Voeg wat gegrilde courgette of paprika toe voor extra groenten.
  • Vervang de groene pesto door rode pesto voor een andere smaak.
  • Maak zelf pesto van verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook voor een nog lekkerder resultaat!

Gerelateerde recepten