Menu MaestroMenu Maestro

Pittige Gochujang Kip Saté met Knapperige Groenten

4.4
Klik om te beoordelen

Gochujang Kip Saté

Omschrijving

Maak deze Gochujang Kip Saté voor een heerlijke twist op een klassiek gerecht. Kipfilet gemarineerd in een pittige gochujang-saus wordt gegrild en geserveerd met een frisse salade. Dit gerecht is snel te maken en perfect voor een doordeweeks diner of als snack! Met de combinatie van de pittige saus en de knapperige groentes, is dit een maaltijd die je niet snel zal vergeten.

Bereidingstijd

Totale bereidingstijd: 30 minuten

  • Bereiding: 10 minuten
  • Marineren: 15 minuten
  • Grillen: 5 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of barbecue
  • Mengkom
  • Houten satéstokjes (optioneel)
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram kipfilet
  • 4 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 2 wortels, julienne gesneden
  • 100 gram taugé (optioneel)
  • 4 eetlepels pinda's, grof gehakt (voor garnering)
  • Limoenpartjes (voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Marineren: Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Meng in een kom de gochujang, sojasaus, honing, knoflook en sesamolie. Voeg de kip toe aan de marinade en zorg dat alle stukken goed bedekt zijn. Laat dit minimaal 15 minuten marineren.
  2. Grillen: Verhit de grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Rijg de gemarineerde kip aan de satéstokjes, indien gebruikt. Grill de kip ongeveer 5 minuten aan elke kant, of totdat ze volledig gaar zijn en een mooie grillkleur hebben.
  3. Salade maken: Terwijl de kip grilt, meng de komkommer, wortels en taugé in een grote kom. Breng op smaak met een beetje sojasaus of een scheutje sesamolie.
  4. Serveren: Serveer de gegrilde kip saté met de frisse salade, garneer met gehakte pinda's en een partje limoen.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 20 g

Variatietips

  • Voor een zelfgemaakte gochujang-saus, kun je de gochujang combineren met wat tomatenpuree, een snufje suiker en een beetje azijn voor een zoetzure smaak.
  • Voeg extra groenten toe aan de salade zoals paprika of radijs voor extra crunch.
  • Serveer met rijst of nori voor een complete maaltijd.

Gerelateerde recepten