Menu MaestroMenu Maestro

Hummus Soep met Groenten

4.6
Klik om te beoordelen

Hummus Soep met Groenten

Omschrijving

Deze romige hummus soep met groenten is een unieke en heerlijke twist op de traditionele soep. Het is een eenvoudige en snelle maaltijd, perfect voor drukke doordeweekse avonden. De combinatie van hummus en verse groenten zorgt voor een voedzame en smaakvolle ervaring. Serveer de soep met knapperig brood voor een complete maaltijd die je in minder dan 30 minuten op tafel hebt staan.

Bereidingstijd

In totaal: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 400 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld
  • 200 g hummus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering
  • Knapperig brood om te serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig, ongeveer 3-4 minuten.
  2. Voeg de knoflook, wortel, courgette en paprika toe en bak deze gedurende 5 minuten mee totdat ze beginnen te garen.
  3. Voeg de groentebouillon, kikkererwten en currypasta toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de hummus toe. Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Als de soep te dik is, kun je wat extra bouillon of water toevoegen.
  6. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie of koriander en met knapperig brood aan de zijkant.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 320
  • Eiwitten: 10 g
  • Vetten: 12 g
  • Koolhydraten: 42 g
  • Vezels: 10 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of broccoli, voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen hummus door kikkererwten, tahin, citroensap, en knoflook te mengen in een blender.
  • Serveer de soep met een lepel yoghurt of crème fraîche voor extra romigheid.

Gerelateerde recepten