Kikkererwten Curry met Kokosmelk en Paprika

Omschrijving
Deze kikkererwten curry met kokosmelk en paprika is snel te maken en boordevol smaak. De zoete paprika en kruidige specerijen zorgen voor een heerlijke balans. Ideaal voor een doordeweekse avond, deze maaltijd is niet alleen voedzaam maar ook heel eenvoudig te bereiden. Laat je verrassen door de romige textuur van de kokosmelk en de hartige smaak van de kikkererwten. Perfect voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers!
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- Maatbeker
- Kom
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 grote zoete paprika's (bij voorkeur rood of geel), in blokjes gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of groene curry)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 theelepel zout (of naar smaak)
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel suiker (optioneel)
- Verse koriander (ter garnering)
- Rijst of naanbrood (om erbij te serveren)
Bereidingswijze
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en de currypasta toe en bak nog 1-2 minuten, tot het aromatisch is.
- Voeg de blokjes paprika toe en bak ze 5 minuten mee, tot ze iets zachter zijn.
- Voeg de uitgelekte kikkererwten en kokosmelk toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de curry 10-15 minuten sudderen. Roer af en toe en voeg zout, peper en suiker toe naar smaak.
- Serveer de curry met rijst of naanbrood en garneer met verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 350 kcal, 15 g eiwit, 20 g vet, 30 g koolhydraten, 10 g vezels.
Variatietips
- Vervang de currypasta door zelfgemaakte kruidenmixen van specerijen zoals komijn, kurkuma en korianderpoeder.
- Voeg andere groenten zoals spinazie, courgette of bloemkool toe voor extra voedingsstoffen.
- Voor een pittigere variant, voeg wat chilipoeder of verse chili toe tijdens het bakken van de ui en knoflook.