Menu MaestroMenu Maestro

Kikkererwten Curry met Kruidige Kip

4.0
Klik om te beoordelen

Kikkererwten Curry met Kruidige Kip

Omschrijving

Deze kikkererwten curry met kruidige kip is een heerlijk en snel te bereiden gerecht, perfect voor een doordeweekse maaltijd. De combinatie van malse kip, romige kikkererwten en een rijke, kruidige saus zorgt voor een smaakvolle maaltijd die je in minder dan 30 minuten op tafel hebt. Serveer deze curry met rijst voor een extra vullende en bevredigende ervaring. Ideaal voor gezinnen en drukke weeknachten!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel
  • Kookpan voor rijst
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 2 blikken kikkererwten (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 300 g basmatirijst
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking en zet deze apart.
  2. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe en bak deze totdat hij glazig is.
  3. Voeg de geperste knoflook toe en bak dit nog een minuut mee.
  4. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze rondom bruin.
  5. Roer de rode currypasta erdoor en bak dit een minuut mee, zodat de smaken vrijkomen.
  6. Voeg de kikkererwten en de kokosmelk toe. Roer alles goed door en breng het geheel aan de kook.
  7. Verlaag het vuur en laat de curry 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Voeg de sojasaus toe en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de curry met de gekookte rijst en garneer met verse koriander als je dat wilt.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 525
  • Eiwit: 39g
  • Vet: 22g
  • Koolhydraten: 50g
  • Vezels: 12g

Variatietips

  • Vervang de kip door tofu of tempeh voor een vegetarische optie.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie, paprika of courgette voor meer voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta door ingrediënten zoals gember, kurkuma en korianderpoeder te mengen, als je meer tijd hebt.

Gerelateerde recepten