Menu MaestroMenu Maestro

Kip en Groenten Wok

3.9
Klik om te beoordelen

Kip en Groenten Wok

Omschrijving

Kip en groenten wok is een snelle en gezonde maaltijd die ideaal is voor een doordeweekse avond. Dit gerecht combineert malse kipfilet met heerlijke seizoensgebonden groenten zoals broccoli, paprika en wortels. De combinatie van sojasaus en gember geeft het geheel een heerlijke smaak. Serveer de wok met rijst of noedels voor een complete maaltijd. Het is eenvoudig te maken en perfect voor drukke avonden.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel
  • Kookpan (voor rijst of noedels)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kipfilet
  • 200 g broccoli
  • 2 rode paprika's
  • 2 middelgrote wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk verse gember (2 cm)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem- of olijfolie)
  • 200 g rijst of noedels
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst of noedels volgens de verpakking en zet ze opzij.
  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de paprika's in reepjes en de wortels in dunne plakjes.
  4. Verhit de olie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  5. Voeg de fijngesneden knoflook en gember toe aan de kip en bak nog 1 minuut mee.
  6. Voeg de groenten toe aan de wok en roerbak alles gedurende 5-7 minuten, tot de groenten knapperig maar gaar zijn.
  7. Giet de sojasaus over het geheel en meng goed door. Laat nog 2 minuten op het vuur staan.
  8. Serveer de kip en groenten wok met de gekookte rijst of noedels.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals courgette, sugar snaps of taugé voor een variatie.
  • Vervang de sojasaus door ketjap manis voor een zoetere smaak.
  • Maak je eigen currypasta door 1 eetlepel currypasta te mengen met 2 eetlepels kokosmelk en voeg dit toe aan de wok.
  • Voor een extra crunch, bestrooi met geroosterde pinda's of sesamzaadjes voor het serveren.

Gerelateerde recepten