Snelle Kip Kerrie met Basmatirijst in 30 Minuten

Omschrijving
Kip Kerrie met Rijst is een heerlijk en snel te bereiden gerecht dat perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Dit gerecht combineert malse stukjes kipfilet met romige kokosmelk en een smaakvolle kerriepasta. Serveer het met geurige basmatirijst en een kleurrijke mix van verse groenten voor een complete maaltijd. Het is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een echte smaakmaker die het hele gezin zal bekoren. Met ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn in Nederlandse supermarkten zoals Albert Heijn of Jumbo, is dit een ideaal recept voor iedere thuiskok.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Kookpan voor rijst
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
- Maatbeker
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 200 g basmatirijst
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kerriepasta (bijvoorbeeld geel of rood)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 150 g diepvrieserwten
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal zo'n 10 tot 12 minuten.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe en fruit ze tot ze zacht zijn.
- Voeg de stukjes kipfilet toe aan de pan en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Roer de kerriepasta door de kip en laat het een minuut meebakken voor extra smaak.
- Voeg de kokosmelk, paprika en diepvrieserwten toe. Laat het geheel nog eens 5-10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn en de saus iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kip kerrie met de gekookte basmatirijst en garneer eventueel met verse koriander.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 30 g
- Koolhydraten: 45 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voor een extra kick kun je wat verse gember of chilipeper toevoegen.
- Vervang de kip door tofu voor een vegetarische variant.
- Maak je eigen kerriepasta door kurkuma, komijn, korianderpoeder, en chilipoeder te mengen, als je tijd hebt om het zelf te maken.