Kip Kerrie Ovenschotel

Omschrijving
Deze ovenschotel met kip kerrie is een troostrijk gerecht dat je gemakkelijk vooraf kunt bereiden. Met een krokante topping is dit een heerlijke maaltijd voor een drukke week. De combinatie van malse kip, romige saus en een knapperige laag maakt dit gerecht zowel tevredenstellend als smaakvol. Perfect voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd
- Totale tijd: 45 minuten
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Oventijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Ovenschaal (ongeveer 30x20 cm)
- Kookpan
- Bakpan
- Houten lepel
- Maatbekers
- Maatlepels
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 200 g champignons
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kerrypasta
- 150 g rijst
- 100 g geraspte kaas
- 50 g paneermeel
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Kip en groenten: Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de champignons en ui in plakjes. Verhit de olijfolie in een bakpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
- Saus maken: Voeg de kerrypasta en kokosmelk toe aan de pan en roer goed door. Laat dit 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
- Mengsel maken: Meng de gekookte rijst door het kip-kerriemengsel en schep dit in de ovenschaal.
- Topping: Meng de geraspte kaas met het paneermeel en strooi dit over de ovenschotel.
- Bakken: Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 30 minuten tot de topping goudbruin en krokant is.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 40 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of broccoli voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Gebruik zelfgemaakte kerrypasta door kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder te mengen.
- Voor een vegetarische variant, vervang de kip door kikkererwten of tofu.