Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kip Kerrie Rijstschotel voor Drukke Dagen

4.0
Klik om te beoordelen

Kip Kerrie Rijstschotel

Omschrijving

Deze Kip Kerrie Rijstschotel is een smaakvolle en romige maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Met malse stukjes kip, een mix van verse groenten en een heerlijke kerriesaus, is dit gerecht een echte hit voor het hele gezin. Het is snel en eenvoudig te bereiden, waardoor het ideaal is voor drukke dagen. Serveer de schotel met rijst voor een vullend en smaakvol diner dat iedereen zal aanspreken.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbeker
  • Koekenpan

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 200 gram basmatirijst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 gram broccoli, in roosjes
  • 150 gram wortelen, in plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels kerrypasta
  • 2 eetlepels olie (bijv. zonnebloemolie)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten rondom goudbruin.
  4. Voeg de groenten (broccoli, wortelen, paprika) toe en bak nog eens 5 minuten tot ze iets zachter zijn.
  5. Roer de kerrypasta door het mengsel en voeg de kokosmelk toe. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kip kerrie met de gekookte basmatirijst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35g
  • Vet: 20g
  • Koolhydraten: 40g
  • Vezels: 4g

Variatietips

  • Vervang de kip door tofu voor een vegetarische optie.
  • Voeg andere groenten toe zoals courgette of spinazie.
  • Maak je eigen kerrypasta door koriander, komijn, gember en kurkuma te mengen met een beetje olie.
  • Serveer met een frisse salade of naanbrood voor extra smaak.

Gerelateerde recepten