Kip Kerrie Sandwiches

Omschrijving
Deze heerlijke kip kerrie sandwiches zijn perfect voor een snelle lunch of als lichte avondmaaltijd. De romige vulling van gekruide kip, gecombineerd met frisse groenten, maakt deze sandwiches niet alleen smakelijk maar ook voedzaam. Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen in minder dan een half uur op tafel staan. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen! Serveer ze met een frisse salade of wat chips voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totaal: 25 minuten
Bereiding: 15 minuten
Wachttijd: 10 minuten
Benodigdheden
- Mengkom
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Broodmes
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram kipfilet
- 4 eetlepels currypasta (bijv. kerrie of tikka masala)
- 150 gram crème fraîche
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 kleine komkommer, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 8 sneetjes wit of volkorenbrood
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: enkele blaadjes sla voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de kipfilet in een pan met gezouten water gedurende 15 minuten of tot deze gaar is. Laat de kip daarna iets afkoelen en snijd het in kleine blokjes.
- Meng in een grote kom de gekookte kip met de currypasta en crème fraîche. Voeg de rode ui, komkommer en paprika toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Neem twee sneetjes brood en leg een royale lepel van het kip-kerrie mengsel op één sneetje. Dek af met een ander sneetje brood en druk licht aan.
- Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en serveer met blaadjes sla indien gewenst.
Voedingswaarden
Per sandwich (1/4 van het recept):
- Calorieën: 320
- Eiwitten: 25g
- Vetten: 15g
- Koolhydraten: 30g
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe zoals wortels of selderij voor meer crunch.
- Voor een pittigere variant, voeg een snufje cayennepeper toe aan het mengsel.
- Maak zelf je currypasta door gemalen specerijen zoals komijn, koriander en kurkuma te mengen met wat olie en knoflook.