Menu MaestroMenu Maestro

Gemakkelijke Kip Kerrie Soep in 30 Minuten Kooktijd

4.0
Klik om te beoordelen

Kip Kerrie Soep

Omschrijving

Deze romige kip kerrie soep is perfect voor koude dagen. Vol met groenten en een heerlijke kerrie smaak, is deze soep snel te maken en ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Met de toevoeging van malse kipfilet, kleurrijke groenten en een romige basis is deze soep niet alleen verwarmend, maar ook vullend. Serveer het met een stuk vers brood en je hebt een complete maaltijd in no-time. Perfect voor gezinnen en gemakkelijk aan te passen aan je eigen smaak!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Blender (optioneel voor een gladde textuur)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 wortels, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder of 4 eetlepels kerriepasta
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de kipfilet toe en bak deze 5 minuten tot de kip rondom bruin is.
  3. Voeg de wortels, paprika en broccoli toe en bak alles nog eens 5 minuten mee.
  4. Strooi de kerriepoeder of voeg de kerriepasta toe en roer goed door.
  5. Giet de kippenbouillon en kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Optioneel: Gebruik een blender om de soep gladder te maken, of laat hem zoals hij is voor een grofere textuur.
  9. Garneer met verse peterselie of koriander voor het serveren.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 410
  • Eiwitten: 28 g
  • Vetten: 24 g
  • Koolhydraten: 24 g

Variatietips

  • Voeg andere groenten zoals courgette of spinazie toe voor extra voedingsstoffen.
  • Gebruik zelfgemaakte kerriepasta voor een authentiekere smaak. Meng hiervoor 2 eetlepels komijn, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel kurkuma, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel cayennepeper en een beetje zout.
  • Maak de soep pittiger door een snufje chili toe te voegen.
  • Serveer met naanbrood of rijst voor een stevige maaltijd.

Gerelateerde recepten