Menu MaestroMenu Maestro

Kip Kerrie Wok

4.0
Klik om te beoordelen

Kip Kerrie Wok

Omschrijving

Deze Kip Kerrie Wok is een snelle en smaakvolle maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Met sappige kip, kleurrijke groenten zoals paprika, broccoli en sugar snaps, en een heerlijke currysaus, tover je in minder dan 30 minuten een voedzame schotel op tafel. Dit gerecht zit boordevol smaak en voedingsstoffen, en is ideaal voor het hele gezin.

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel
  • Maatbekers en lepels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 150 gram sugar snaps
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels kerriepasta (bijv. gele kerriepasta)
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Rijst of noedels, om te serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 2 minuten).
  2. Voeg de kipblokjes toe aan de wok en bak ze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten.
  3. Voeg de kerriepasta toe en roer goed door, zodat de kip goed bedekt is met de pasta.
  4. Schenk de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook.
  5. Voeg de broccoli, paprika en sugar snaps toe en laat het geheel nog 5-7 minuten sudderen, totdat de groenten gaar maar nog knapperig zijn.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de kip kerrie wok met rijst of noedels.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 22 g
  • Koolhydraten: 35 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals wortelen, courgette of taugé voor meer variatie.
  • Gebruik in plaats van kerriepasta een kant-en-klare pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen kerriepasta door koriander, komijn, kurkuma, gember en chilipeper te mengen, als je tijd hebt voor een huisgemaakt alternatief.

Gerelateerde recepten