Kip met Broccoli

Omschrijving
Deze snelle kip met broccoli is een eenvoudige en gezonde maaltijd. Kruidige stukjes kipfilet worden gebakken met broccoli en geserveerd met een lichte sojasaus. Dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar ook voedzaam en vol smaak. Ideaal voor een doordeweeks diner! In minder dan 30 minuten zet je deze heerlijke maaltijd op tafel, perfect voor drukke avonden.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Wok of grote pan
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Kom
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 400 g broccoli, in roosjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 200 g basmatirijst
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je de rijst op tijd begint te koken, zodat alles tegelijk klaar is.
- Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
- Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de broccoli en currypasta toe aan de pan en roer goed door. Bak alles nog eens 4-5 minuten, tot de broccoli heldergroen en knapperig is.
- Voeg de sojasaus toe en meng alles goed door elkaar. Laat het nog 2 minuten op het vuur staan, zodat de smaken zich goed vermengen.
- Serveer de kip met broccoli op een bord met de basmatirijst ernaast. Geniet ervan!
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 45 g
- Vezels: 3 g
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voeg extra groenten zoals paprika, wortel of courgette toe voor een kleurrijker gerecht.
- Maak je eigen currypasta door koriander, komijn, gember en chilipepers te mengen voor een verse smaak!