Kip met orzo en spinazie

Omschrijving
Deze Kip met orzo en spinazie is een snelle en gezonde doordeweekse maaltijd die perfect is voor drukke avonden. Malse kipfilet wordt gekruid met Italiaanse kruiden en goudbruin gebakken, waarna orzo en verse spinazie worden toegevoegd. Met een beetje bouillon laat je het geheel zachtjes garen, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer het gerecht met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas eroverheen voor een extra smaakdimensie. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en eenvoudig te bereiden, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van je maaltijd.
Bereidingstijd
- Totale tijd: 30 minuten
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of hapjespan
- Houten lepel
- Maatbeker
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 250 g orzo
- 200 g verse spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml kippenbouillon (van blokje of vers)
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden (of 2 eetlepels Italiaanse pesto)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bestrooi met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Bak de kip in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe aan de pan en bak 2 minuten mee tot de ui glazig is.
- Voeg de orzo toe en roer goed door. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10-12 minuten zachtjes koken tot de orzo gaar is.
- Voeg de verse spinazie toe en roer tot deze geslonken is. Proef en breng indien nodig op smaak met extra peper en zout.
- Serveer de kip met orzo en spinazie in diepe borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
- Calorieën: 550 per portie
- Eiwit: 40 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 50 g
Variatietips
- Vervang de Italiaanse kruiden door zelfgemaakte kruidenpasta voor een extra smaakboost. Meng basilicum, tijm, oregano en een scheutje olijfolie voor een eenvoudige pesto.
- Voeg extra groenten toe zoals cherrytomaten of courgette voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Voor een romigere versie, voeg een scheutje room of crème fraîche toe vlak voor het serveren.