Menu MaestroMenu Maestro

Malse Kip Paprika Roerbak met Sojasaus en Rijst

4.0
Klik om te beoordelen

Kip Paprika Roerbak

Omschrijving

Een snelle en gezonde kip paprika roerbak is perfect voor een doordeweekse avond. Dit gerecht zit boordevol smaak en kleur door de combinatie van malse kipfilet en knapperige paprika's. Door het toevoegen van sojasaus krijgt het gerecht een hartige toets. Serveer het met noedels of rijst voor een complete maaltijd. Dit recept is eenvoudig en snel te bereiden, ideaal voor drukke avonden!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 2 grote paprika's (bij voorkeur een rode en een gele)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram noedels of 250 gram rijst
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en zet apart.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de paprika's in reepjes en de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze rondom goudbruin in ongeveer 5-7 minuten.
  5. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak nog eens 2 minuten totdat de ui glazig is.
  6. Voeg de paprika's toe en roerbak alles samen gedurende 5 minuten tot de paprika's zacht zijn.
  7. Giet de sojasaus erover en meng goed door.
  8. Serveer de kip paprika roerbak met de noedels of rijst.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 450 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli, wortelen of taugé voor meer kleur en smaak.
  • Gebruik currypasta voor een pittige variant van dit gerecht. Meng 1-2 eetlepels door de kip voordat je de groenten toevoegt.
  • Maak je eigen sojasaus door tamari en sesamolie te combineren voor een gezondere optie.
  • In plaats van rijst of noedels, kun je ook quinoa of bloemkoolrijst gebruiken voor een koolhydraatarme variant.

Gerelateerde recepten