Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gegrilde Kip Pesto Salade met Cherrytomaten

4.9
Klik om te beoordelen

Kip Pesto Salade

Omschrijving

Deze frisse kip pesto salade is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Met gegrilde kip, romige pesto, cherrytomaten en rucola is het een gezonde keuze die boordevol smaak zit. Serveer met een stukje ciabatta voor een complete maaltijd. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook ideaal voor een lichte avondmaaltijd of als lunch.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of gewone koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Mengkom
  • Serveerschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kipfilet
  • 150 g groene pesto (pot)
  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 stukken ciabatta

Bereidingswijze

  1. Kip bereiden: Kruid de kipfilets met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill de kipfilets gedurende 6-7 minuten aan elke kant, of tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze daarna even rusten.
  2. Salade samenstellen: Snijd de gegrilde kip in reepjes. In een grote mengkom, voeg de rucola, gehalveerde cherrytomaten en de kip toe. Schep de groene pesto erdoor en meng alles goed.
  3. Serveren: Verdeel de salade over borden of een grote serveerschaal. Serveer met de ciabatta ernaast, eventueel licht geroosterd.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 30 g eiwitten, 25 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals komkommer of paprika voor meer kleur en crunch.
  • Voor een zelfgemaakte pesto, gebruik basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender.
  • Vervang de kip door gegrilde tofu voor een vegetarische variant of gebruik zalm voor een andere smaak.

Gerelateerde recepten