Menu MaestroMenu Maestro

Kip Saté met Frietjes

4.0
Klik om te beoordelen

Kip Saté met Frietjes

Omschrijving

Kip Saté met Frietjes is een heerlijke, kruidige maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Dit gerecht bestaat uit mals kipfilet gemarineerd in een smakelijke saté-saus, geserveerd met knapperige frietjes en een frisse komkommersalade. Het is eenvoudig te bereiden en zal zeker in de smaak vallen bij het hele gezin. Met een bereidingstijd van slechts 30 minuten is het ideaal voor drukke dagen. Voeg een simpele komkommersalade toe voor een extra frisse bite en je hebt een compleet gerecht!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of barbecue
  • Frituurpan of oven voor de frietjes
  • Mengkom
  • Houten satéstokjes (optioneel)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kipfilet
  • 200 g satésaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 800 g diepvries frietjes
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel azijn (bijvoorbeeld appelazijn)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kip Marineren: Snijd de kipfilet in blokjes. Doe de kip in een mengkom en voeg de satésaus toe. Meng goed door en laat minimaal 15 minuten marineren.
  2. Frietjes Bereiden: Bereid de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, of bak ze in de oven of frituurpan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Kip Grillen: Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Rijg de gemarineerde kip aan de satéstokjes (indien gebruikt) en grill de kip in ongeveer 10-12 minuten, draai regelmatig tot ze gaar en mooi bruin zijn.
  4. Komkommersalade: Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een kom de komkommer met azijn, olijfolie, zout en peper. Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  5. Serveren: Serveer de gegrilde kipsaté met de frietjes en de frisse komkommersalade.

Voedingswaarden

Per portie (met frietjes): 600 kcal, 30 g eiwit, 25 g vet, 70 g koolhydraten.

Variatietips

  • Zelfgemaakte satésaus: Meng 4 eetlepels pindakaas met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sambal, 1 eetlepel water en het sap van een halve limoen voor een snelle zelfgemaakte satésaus.
  • Vervang de kip: Probeer ook eens varkensvlees of tofu voor een vegetarische optie.
  • Extra groenten: Voeg gegrilde groenten zoals paprika en courgette toe aan de saté voor een gezondere maaltijd.