Menu MaestroMenu Maestro

Kipburgers met Gochujang-Mayo

4.0
Klik om te beoordelen

Kipburgers met Gochujang-Mayo

Omschrijving

Deze heerlijke kipburgers zijn perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. De kipfilet wordt gemarineerd in sojasaus en knoflook, waarna ze worden gegrild tot ze goudbruin zijn. Serveer met een pittige gochujang-mayo en frisse sla op een zacht broodje. Een smaakvolle combinatie die in minder dan 30 minuten op tafel staat!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of barbecue
  • Mengkom
  • Lepel of garde
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 100 g mayonaise
  • 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g gemengde sla (bijvoorbeeld rucola en veldsla)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: plakjes komkommer of tomaat voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Marineer de kip: Snijd de kipfilet in plakken van gelijke dikte. Meng in een kom de sojasaus, geperste knoflook, zout en peper. Voeg de kipfilet toe en laat dit minimaal 10 minuten marineren.
  2. Bereid de gochujang-mayo: Meng in een andere kom de mayonaise met de gochujang tot een gladde saus. Proef en voeg eventueel meer gochujang toe voor extra pit.
  3. Grill de kip: Verhit de grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de gemarineerde kipfilets 5-7 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Stel de burgers samen: Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze lichtjes. Beleg de onderste helft met een kipfilet, een lepel gochujang-mayo en een handvol gemengde sla. Voeg eventueel plakjes komkommer of tomaat toe. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
  5. Serveer: Serveer de kipburgers warm met extra gochujang-mayo aan de zijkant.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 35 g

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door kalkoenfilet voor een lichtere optie.
  • Voeg wat gesneden avocado toe voor extra romigheid.
  • Maak je eigen gochujang-mayo door mayonaise te mengen met een beetje honing en citroensap voor een zoetere smaak.
  • Voor een vegetarische variant gebruik je gegrilde portobello-paddenstoelen in plaats van kip.

Gerelateerde recepten