Kipfilet met Zoete Aardappel

Omschrijving
Dit gerecht van gegrilde kipfilet met geroosterde zoete aardappelen en een frisse salade is de perfecte doordeweekse maaltijd. Het is eenvoudig te bereiden, voedzaam en vol van smaak, waardoor het ideaal is voor een gezonde levensstijl. Met minder dan 500 calorieën per persoon, is het een geweldige optie voor een lichte avondmaaltijd. Geniet van de combinatie van de malse kip en de zoete aardappelen, samen met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Totaal: 45 minuten
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Bakplaat
- Mengkom
- Schaal voor de salade
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets (ongeveer 600g)
- 800g zoete aardappelen
- 200g gemengde salade (bijv. rucola, spinazie, en veldsla)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
- 1 citroen (sap)
- Peper en zout naar smaak
- Eventueel: gegrilde paprika of komkommer voor de salade
Bereidingswijze
- Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Roost de zoete aardappelen: Leg de blokjes zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Rooster ze in de oven voor 25-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Kip marineren: Meng in een kom de currypasta, citroensap, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Voeg de kipfilets toe en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat dit ongeveer 10 minuten intrekken.
- Kip grillen: Verhit de grillpan of barbecue en gril de kipfilets 6-7 minuten aan elke kant, of tot ze volledig gaar zijn (de kerntemperatuur moet 75 graden Celsius zijn).
- Salade maken: Meng de gemengde salade met eventueel gegrilde paprika of komkommer in een schaal. Voeg een scheutje olijfolie en citroensap toe.
- Serveren: Leg de gegrilde kipfilets op een bord, voeg de geroosterde zoete aardappelen en de salade toe. Serveer direct.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: ~480
- Eiwitten: 35g
- Vetten: 15g
- Koolhydraten: 50g
Variatietips
- Varieer met andere groenten zoals courgette of paprika in de salade.
- In plaats van currypasta kun je ook pesto gebruiken voor een andere smaak.
- Maak je eigen currypasta door verse ingrediënten zoals gember, knoflook, en chili te mengen in een keukenmachine.