Menu MaestroMenu Maestro

Snel te Bereiden Kiptaco Salade met Avocado en Limoen

4.0
Klik om te beoordelen

Kiptaco Salade

Omschrijving

Deze frisse kiptaco salade is een perfecte combinatie van smaken en texturen. Met gesneden kipfilet, romige avocado, zoete maïs, en pittige salsa, is dit gerecht een echte smaakmaker. Serveer de salade in een kom met knapperige tortilla chips en een verfrissende limoen dressing voor een lichte maar vullende avondmaaltijd. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Lepel
  • Kom om te serveren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g kipfilet
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 200 g maïs (uit blik of diepvries)
  • 150 g salsa (kant-en-klaar)
  • 100 g tortilla chips
  • 2 limoenen (sap en rasp)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de kipfilet in een pan met gezouten water voor 15-20 minuten tot deze gaar is. Laat de kip daarna afkoelen en snijd deze in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de blokjes kip toe. Bak de kip op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten, voeg zout, peper en eventueel chilipoeder toe.
  3. Meng in een grote kom de gesneden avocado, maïs en salsa.
  4. Voeg de gebakken kip toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  5. Voor de dressing, pers het sap van één limoen en rasp de schil van beide limoenen. Meng dit met een snufje zout en een eetlepel olijfolie.
  6. Serveer de salade in kommen, besprenkel met de limoen dressing en garneer met tortilla chips.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 450 kcal, 25 g eiwitten, 30 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals gesneden paprika of komkommer voor meer crunch.
  • Vervang de salsa door zelfgemaakte salsa met tomaat, ui, koriander en jalapeño voor een frissere smaak.
  • Maak je eigen limoen dressing door olijfolie, limoen, knoflook en peper te mengen.