Menu MaestroMenu Maestro

Koreaanse Kip en Groenten Roerbak

4.5
Klik om te beoordelen

Koreaanse Kip en Groenten Roerbak

Omschrijving

Deze Koreaanse kip en groenten roerbak is een heerlijke en snelle maaltijd die perfect is voor doordeweekse avonden. Malse kipfilet en kleurrijke groenten worden gebakken in een zoete sojasaus, wat zorgt voor een explosie van smaken. Serveer het met rijst voor een complete maaltijd die zowel lekker als gezond is. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en kan in minder dan 30 minuten op tafel staan, ideaal voor drukke gezinnen!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel of spatel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet
  • 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 150 g sugar snaps
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sesamolie (optioneel)
  • 300 g rijst (voor erbij)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes.
  3. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de kipfilet toe en bak deze goudbruin en gaar (ongeveer 5-7 minuten).
  5. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  6. Voeg de paprika's, broccoli en sugar snaps toe en bak alles nog eens 5 minuten, tot de groenten knapperig zijn.
  7. Meng in een kom de sojasaus en honing en giet dit over de kip en groenten.
  8. Roer alles goed door en laat het nog 2-3 minuten koken zodat de saus indikt.
  9. Voeg indien gewenst sesamolie toe voor extra smaak.
  10. Serveer de roerbak met de gekookte rijst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vetten: 10 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals wortels of courgette voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de kip door tofu of garnalen voor een vegetarische of zeevrucht variant.
  • Voor een extra kick kun je een eetlepel chilisaus of sambal aan de sojasaus toevoegen.

Gerelateerde recepten