Menu MaestroMenu Maestro

Linzen en Groente Stoofpot

4.0
Klik om te beoordelen

Linzen en Groente Stoofpot

Omschrijving

Deze hartverwarmende linzen en groente stoofpot is een perfecte keuze voor een gezonde en snelle avondmaaltijd. Vol met smaakvolle kruiden en boordevol eiwitten, is dit gerecht niet alleen voedzaam, maar ook eenvoudig te maken. Het is ideaal voor drukke doordeweekse avonden en kan gemakkelijk worden aangepast aan wat je in huis hebt. Deze stoofpot is heerlijk en vullend, en zal je zeker bevallen!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of stoofpot
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbekers en -lepels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g groene of bruine linzen (gedroogd)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld olijfolie)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Spoel de linzen onder koud water en laat ze uitlekken.
  2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de wortels, paprika en courgette toe. Bak dit 5 minuten mee totdat de groenten iets zachter worden.
  4. Roer de currypasta erdoor en bak nog een minuutje, zodat de smaken vrijkomen.
  5. Voeg de linzen, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat de stoofpot 20 minuten sudderen, of totdat de linzen gaar zijn.
  7. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm en garneer met verse peterselie indien gewenst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 320
  • Eiwitten: 18 g
  • Vetten: 7 g
  • Koolhydraten: 50 g
  • Vezels: 15 g

Variatietips

  • Vervang de linzen door kikkererwten voor een andere smaak.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of boerenkool voor meer voedingsstoffen.
  • Probeer verschillende smaken currypasta om het gerecht een andere twist te geven.
  • Maak je eigen kruidenmix door komijn, koriander en paprikapoeder te mengen.