Marokkaanse Tajine met Kip en Munt

Omschrijving
Deze Marokkaanse tajine met kip en munt is een frisse en smaakvolle maaltijd. De combinatie van kip, tomaten en munt zorgt voor een unieke smaak. Ideaal voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd! Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook een ware traktatie voor je smaakpapillen. Serveer het met couscous of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Tajine of zware pan met deksel
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Kom
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets (ongeveer 600g)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 400g tomatenblokjes (uit blik)
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld mild)
- 1 eetlepel olijfolie
- 200ml kippenbouillon
- 1 handje verse munt, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Couscous of rijst als bijgerecht (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilets in blokjes en breng ze op smaak met zout en peper.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in de tajine of pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze 3 minuten totdat hij glazig is.
- Voeg de knoflook en de kipblokjes toe en bak deze 5 minuten tot de kip rondom bruin is.
- Roer de currypasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Haal de pan van het vuur en roer de fijngehakte munt erdoor.
- Serveer de tajine warm, eventueel met couscous of rijst.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350 kcal
- Eiwitten: 30g
- Vetten: 12g
- Koolhydraten: 35g
Variatietips
- Voeg wat rozijnen of amandelen toe voor extra smaak en textuur.
- Voor een zelfgemaakte currypasta, meng 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel koriander, 1 eetlepel kurkuma, 1/2 eetlepel cayennepeper en 1 eetlepel gemberpoeder.
- Dit gerecht kan ook worden gemaakt met lamsvlees of tofu voor een vegetarische optie.