Menu MaestroMenu Maestro

Nasi Goreng met Ei en Groene Groenten

4.2
Klik om te beoordelen

Nasi Goreng met Ei en Groene Groenten

Omschrijving

Deze Nasi Goreng met ei en groene groenten is een gezonde keuze voor een doordeweekse maaltijd. Het gerecht is eenvoudig te maken met verse groenten zoals spinazie en broccoli, en een perfect gebakken ei bovenop. Een voedzame en snelle optie! Ideaal voor drukke avonden, dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak. Met de toevoeging van currypasta en een mix van groenten krijgt de nasi een heerlijke, pittige twist.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Koken: 10 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Spatel
  • Bord

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram gekookte rijst (bij voorkeur een dag oud)
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 150 gram verse spinazie
  • 3 eieren
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode currypasta)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de broccoli in een pan met water gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort totdat hij geurig is.
  3. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roer goed door.
  4. Voeg de currypasta toe en meng goed totdat de rijst gelijkmatig is bedekt.
  5. Voeg de broccoli en spinazie toe en roerbak alles nog 5 minuten totdat de groenten zijn verwelkt.
  6. Maak in een aparte pan de eieren klaar. Klop de eieren los en bak ze in een beetje olie tot omelet. Snijd in stukken.
  7. Voeg de sojasaus, peper en zout toe aan de rijst en roer goed door.
  8. Serveer de nasi op borden en leg de omelet er bovenop. Garneer eventueel met lente-uitjes.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 20 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 65 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Vervang de broccoli door andere groenten zoals paprika of courgette.
  • Voeg extra proteïne toe aan het gerecht, zoals gekookte kip of tofu.
  • Maak je eigen currypasta door ingrediënten zoals gember, chilipepers, en citroengras te mixen in een keukenmachine voor een verse smaak.

Gerelateerde recepten