Menu MaestroMenu Maestro

Nasi Goreng met Kruiden

4.0
Klik om te beoordelen

Nasi Goreng met Kruiden

Omschrijving

Deze Nasi Goreng met kruiden is vol van smaak en eenvoudig te maken. Met een mix van rijst, groenten en verschillende kruiden, is dit een perfecte doordeweekse maaltijd die snel op tafel staat! Deze heerlijke Indonesische gefrituurde rijstschotel is ideaal voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Maak gebruik van kant-en-klare currypasta of pesto om de smaken te versterken en de bereidingstijd te verkorten. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Kookpan voor de rijst
  • Houten lepel of spatel
  • Snijplank en mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g basmatirijst
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 g wortel, in kleine blokjes
  • 150 g doperwten (diepvries of vers)
  • 3 eetlepels Nasi Goreng currypasta
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 4 eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Lente-ui, fijngehakt voor garnering
  • Optioneel: gebakken uitjes voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de verpakking en zet apart.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de wortel en doperwten toe en bak nog eens 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
  4. Roer de Nasi Goreng currypasta door de groenten en bak 1 minuut mee.
  5. Voeg de gekookte rijst toe en meng goed door elkaar. Voeg de ketjap manis toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, zodat alles goed doorwarmt.
  6. In een aparte pan, bak de eieren tot ze scrambled zijn en voeg ze toe aan de rijst.
  7. Garneer met lente-ui en eventueel gebakken uitjes.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 15 g eiwit, 60 g koolhydraten, 18 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of taugé voor meer variatie.
  • Voor een huisgemaakte versie van de currypasta, meng dan komijn, koriander, gember, en chili in een blender.
  • Serveer met schijfjes komkommer of een frisse salade voor extra crunch.

Gerelateerde recepten