Menu MaestroMenu Maestro

Pad Thai met Kruiden en Pinda

4.2
Klik om te beoordelen

Pad Thai met Kruiden en Pinda

Omschrijving

Deze Pad Thai met Kruiden en Pinda is een snel en gezond recept dat barst van de smaken. Met een mix van verse kruiden, rijstnoedels en een pittige pinda-saus, is het een perfecte keuze voor een doordeweekse maaltijd. Serveer met extra pinda's voor een lekkere crunch! Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook rijk aan eiwitten en vezels, waardoor het een voedzame optie is voor het hele gezin.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Wok of grote koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g rijstnoedels
  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (optioneel voor extra pittigheid)
  • 150 g taugé
  • 4 lente-uien, in ringetjes
  • 100 g ongezouten pinda's, grofgehakt
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vissaus (of sojasaus voor een vegetarische optie)
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
  • 1 eetlepel olie (om in te bakken)
  • Limoenpartjes voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  3. Voeg de knoflook, rode peper en currypasta toe aan de pan en bak nog eens 2 minuten totdat de geuren vrijkomen.
  4. Voeg de gekookte rijstnoedels, taugé, lente-uien, sojasaus en vissaus toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en bak nog 2-3 minuten.
  5. Serveer de Pad Thai in borden en garneer met de gehakte pinda's en limoenpartjes.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 45 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door tofu of garnalen voor een vegetarische of zeevruchtenvariant.
  • Experimenteer met verschillende groenten zoals paprika, broccoli of wortelen.
  • Maak je eigen currypasta door verse kruiden, specerijen en olie te pureren tot een pasta. Dit voegt een unieke smaak toe aan je dish!

Gerelateerde recepten