Pasta Bolognese

Omschrijving
Deze klassieke Pasta Bolognese is een heerlijke en snelle maaltijd voor doordeweeks. Met een rijke saus van gehakt, tomaten en kruiden, geserveerd met spaghetti, is dit gerecht een gegarandeerde favoriet voor het hele gezin. Serveer met een frisse salade en wat geraspte kaas voor een complete maaltijd. Ideaal voor een drukke avond!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g spaghetti
- 300 g rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 4 eetlepels currypasta (of pesto)
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte kaas (optioneel, voor serveren)
- Verse basilicum (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze gedurende 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak dit totdat het bruin is.
- Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree en currypasta erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten sudderen.
- Meng de gekookte spaghetti door de saus en verwarm het geheel nog 2 minuten.
- Serveer de Pasta Bolognese warm, eventueel bestrooid met geraspte kaas en verse basilicum.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 65 g
Variatietips
- Voor een gezondere versie kun je volkoren spaghetti gebruiken.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of champignons aan de saus.
- Maak je eigen currypasta of pesto voor een persoonlijke touch!