Menu MaestroMenu Maestro

Pasta met Spinazie en Kersen

4.0
Klik om te beoordelen

Pasta met Spinazie en Kersen

Omschrijving

Deze pasta met spinazie en kersen is een verrassende combinatie die een feestje op je bord brengt. De zoetheid van de kersen wordt prachtig in balans gebracht door de hartige smaken van de spinazie en de knoflook. Met een scheutje olijfolie maak je het geheel af. Dit simpele maar heerlijke gerecht is perfect voor een doordeweekse avond en staat in minder dan 30 minuten op tafel. Ideaal voor de drukke thuiskok die toch een gezonde maaltijd wil bereiden!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Zeef
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
  • 200 g verse spinazie
  • 200 g verse kersen, ontpit
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot het goudbruin is.
  3. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roerbak tot deze geslonken is, ongeveer 3-4 minuten.
  4. Voeg de ontpitte kersen toe en bak nog eens 2-3 minuten tot ze warm zijn.
  5. Meng de gekookte pasta door de spinazie en kersen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer direct en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 15 g eiwit, 10 g vet, 70 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor extra crunch.
  • Vervang de kersen door zongedroogde tomaten voor een hartigere variant.
  • Voor een veganistische optie, laat de Parmezaanse kaas weg of gebruik een plantaardig alternatief.

Gerelateerde recepten