Pasta met Vissticks en Groenten

Omschrijving
Deze snelle en gezonde pasta met vissticks is perfect voor een drukke doordeweekse avond. De krokante vissticks worden geserveerd met een frisse pastasalade van courgette, cherrytomaten en spinazie. Dit gerecht is niet alleen snel te maken, maar zit ook boordevol smaak en voedingsstoffen. Met een combinatie van groenten en knapperige vissticks, vormt het een ideale maaltijd voor het hele gezin.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Koken: 20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Grote schaal
- Oven (voor de vissticks)
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 400 g vissticks
- 1 courgette
- 250 g cherrytomaten
- 150 g verse spinazie
- 3 eetlepels pesto
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking al dente.
- Terwijl de pasta kookt, verwarm je de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de vissticks op een bakplaat en bak ze in de oven volgens de instructies op de verpakking (meestal ongeveer 15-20 minuten).
- Snijd ondertussen de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaten. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de courgette toe. Bak deze gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de cherrytomaten en spinazie toe en bak nog eens 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is.
- Giet de gekookte pasta af en meng deze met de pesto en de gebakken groenten in een grote schaal. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de pasta op borden en leg de krokante vissticks ernaast. Garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
- Calorieën per portie: ongeveer 500 kcal
- Eiwitten: 25 g
- Vet: 15 g
- Koolhydraten: 65 g
Variatietips
- Vervang de pesto door currypasta voor een kruidige twist. Meng het met een beetje kokosmelk voor een romigere saus.
- Voeg andere groenten toe zoals paprika of broccoli voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Maak zelf pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie te mengen in een keukenmachine.