Menu MaestroMenu Maestro

Pasta Pesto met Garnalen en Cherrytomaten

4.0
Klik om te beoordelen

Pasta Pesto met Garnalen en Cherrytomaten

Omschrijving

Geniet van deze snelle en smaakvolle Pasta Pesto met Garnalen en Cherrytomaten! Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond wanneer je niet veel tijd hebt om te koken, maar toch een heerlijke maaltijd op tafel wilt zetten. De combinatie van verse garnalen, zoete cherrytomaten en romige pesto zorgt voor een verfrissende en makkelijke pasta. Dit recept is geschikt voor vier personen en kan in minder dan 30 minuten worden bereid. Ideaal voor drukke dagen!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Kookpot
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Serveerschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti of penne
  • 250 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 250 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 150 gram groene pesto (kant-en-klaar)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en roer alles goed door. Laat dit nog 2-3 minuten bakken totdat de tomaten iets zachter worden.
  5. Voeg de gekookte pasta en de pesto toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta goed bedekt is met de pesto.
  6. Serveer de pasta in een schaal en garneer met verse basilicum.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 25 g
  • Vet: 15 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 4 g

Variatietips

  • Voeg wat verse spinazie toe voor extra groenten.
  • Gebruik zelfgemaakte pesto voor een nog betere smaak: mix verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een keukenmachine.
  • Vervang garnalen door kip of een vegetarisch alternatief zoals tofu voor een andere twist.

Gerelateerde recepten