Pasta Pesto met Zalm en Dille

Omschrijving
Deze pasta pesto met zalm en dille is een luxe maar snelle maaltijd. Het is perfect voor een doordeweekse verwennerij. Met de combinatie van romige pesto, sappige zalm en frisse dille, creëer je een gerecht dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook eenvoudig te bereiden is. In minder dan 30 minuten zet je dit smakelijke gerecht op tafel, ideaal na een drukke werkdag. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totaal: 25 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Messen en snijplank
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram pasta (bijv. tagliatelle of fusilli)
- 400 gram zalmfilet (vers of diepvries)
- 200 gram groene pesto (kant-en-klaar)
- 1 bosje verse dille (fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Citroen (optioneel, voor serveren)
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalmfilets toe en bak ze ongeveer 5-6 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn. Kruid met zout en peper.
- Haal de zalm uit de pan en laat even rusten. Breek de zalm in grote stukken.
- Meng in een grote kom de gekookte pasta met de groene pesto en de fijngehakte dille.
- Voeg de stukjes zalm toe en meng voorzichtig door elkaar.
- Serveer direct en garneer eventueel met een schijfje citroen.
Voedingswaarden
Per portie: 550 calorieën, 30g eiwit, 45g koolhydraten, 25g vet.
Variatietips
- Voeg geroosterde pijnboompitten of walnoten toe voor extra crunch.
- Voor een huisgemaakte pesto, meng basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook in een blender tot een gladde saus.
- Vervang de zalm door garnalen of kip voor een andere variatie.