Menu MaestroMenu Maestro

Snel en Simpel: Patat met Venkelworst en Salade

4.0
Klik om te beoordelen

Patat met Venkelworst

Omschrijving

Deze patat met venkelworst is een heerlijke combinatie van smaken. De venkelworst wordt gebakken en geserveerd met knapperige frietjes. Voeg een frisse salade toe van rucola en radijs voor een extra bite. Ideaal voor een eenvoudige maar smaakvolle avondmaaltijd! Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond, wanneer je snel en lekker wilt eten zonder al te veel gedoe in de keuken.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Bakken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Groot bakblik
  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g aardappelen (voor frietjes)
  • 4 venkelworsten
  • 150 g rucola
  • 6 radijzen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Aardappelen Voorbereiden: Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes. Doe de frietjes in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook de frietjes gedurende 5 minuten en giet ze daarna af.
  2. Frietjes Bakken: Verhit de oven voor op 200°C. Leg de afgegoten frietjes op een bakblik, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster de frietjes in de oven gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Venkelworst Bakken: Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Bak de venkelworsten 8-10 minuten, draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen.
  4. Salade Maken: Was de rucola en radijzen. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Meng de rucola met de radijzen en besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper.
  5. Serveren: Serveer de knapperige frietjes met de gebakken venkelworst en de frisse salade.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 600 kcal
  • Eiwitten: 20 g
  • Vetten: 30 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette aan de salade voor meer kleur en smaak.
  • Maak je eigen kruidenpasta door wat knoflook, olijfolie en peterselie te mengen.
  • Vervang venkelworst door andere soorten worst zoals Italiaanse of chorizo voor een andere smaakbeleving.

Gerelateerde recepten