Risotto met Kruidige Kip

Omschrijving
Deze risotto met kruidige kip is een vullend en smaakvol gerecht. De Arborio rijst wordt gekookt met sappige stukjes kip en een mix van kruiden, voor een heerlijke doordeweekse maaltijd. Binnen 35 minuten staat dit gerecht op tafel! Het is perfect voor een drukke avond en zal zeker in de smaak vallen bij het hele gezin.
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Houten lepel
- Kookpan voor bouillon
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g Arborio rijst
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon (van blokjes of zelfgemaakt)
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels rode currypasta
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
- Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.
- Voeg de kipblokjes toe en bak deze goudbruin.
- Roer de rode currypasta erdoor en bak dit nog 1 minuut mee.
- Voeg de paprika en courgette toe en bak deze gedurende 3-4 minuten.
- Voeg de Arborio rijst toe en roer goed door zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met de olie en kruiden.
- Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, een soeplepel per keer, en roer regelmatig. Wacht tot de bouillon is opgenomen voordat je meer toevoegt.
- Na ongeveer 15 minuten, als de rijst bijna gaar is, voeg je de kokosmelk toe en blijf je roeren tot de risotto romig is en de rijst al dente is.
- Breng op smaak met zout en peper en roer de Parmezaanse kaas erdoor als je deze gebruikt.
- Serveer de risotto met verse peterselie of koriander als garnering.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 70 g
- Vezels: 4 g
Variatietips
- Vervang de rode currypasta door groene pesto voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of doperwten voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Voor een zelfgemaakte currypasta, meng koriander, komijn, gember, knoflook en chili in een blender met een beetje olie.