Menu MaestroMenu Maestro

Eenvoudige Risotto met Paddenstoelen voor een Drukke Werkdag

4.1
Klik om te beoordelen

Risotto met Paddenstoelen

Omschrijving

Deze romige risotto met paddenstoelen is een perfect doordeweeks diner. De combinatie van Arborio rijst, champignons en Parmezaanse kaas zorgt voor een heerlijk gerecht. Voeg wat verse kruiden toe voor extra smaak. Dit gerecht is eenvoudig te maken en staat binnen 30 minuten op tafel, ideaal voor een drukke werkdag!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Houten lepel
  • Maatbekers
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g Arborio rijst
  • 400 g champignons (bijvoorbeeld kastanjechampignons)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml witte wijn (optioneel)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels truffelolie (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Verwarm de groentebouillon in een pan en houd deze warm.
  3. Verhit in een grote pan de olijfolie en 25 g boter op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de Arborio rijst toe en roer goed door zodat de rijst de smaken opneemt. Bak de rijst ongeveer 1-2 minuten.
  6. Giet de witte wijn erbij (indien gebruikt) en laat het geheel koken tot de wijn verdampt is.
  7. Voeg geleidelijk de warme groentebouillon toe, één soeplepel per keer, en roer regelmatig. Wacht met het toevoegen van meer bouillon tot de vorige hoeveelheid is opgenomen.
  8. Blijf dit proces herhalen tot de rijst al dente is, dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
  9. Haal de pan van het vuur en voeg de resterende boter, Parmezaanse kaas en eventueel truffelolie toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  10. Laat de risotto een paar minuten staan en serveer warm.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 3 g

Variatietips

  • Voeg wat doperwten of spinazie toe voor extra kleur en voedingsstoffen.
  • Probeer verschillende soorten paddenstoelen, zoals shiitake of oesterzwammen, voor een andere smaak.
  • Maak je eigen kruidenpasta door verse kruiden en olijfolie te mengen in een blender, dit kan een heerlijke toevoeging zijn aan de risotto!

Gerelateerde recepten