Menu MaestroMenu Maestro

Romige Gnocchi met Spekjes

4.0
Klik om te beoordelen

Romige Gnocchi met Spekjes

Omschrijving

Geniet van deze romige gnocchi met spekjes, een perfect snel en gezond doordeweekse avondgerecht. De gnocchi worden gebakken met knapperige spekjes, verse spinazie en een romige saus van room en Parmezaanse kaas. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en staat binnen 25 minuten op tafel, ideaal voor een drukke weekavond!

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Kookpan
  • Houten lepel
  • Vergiet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g gnocchi
  • 200 g spekjes (bijvoorbeeld van het merk Albert Heijn of Jumbo)
  • 150 g verse spinazie
  • 200 ml slagroom
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook in een grote pan water en voeg de gnocchi toe. Kook volgens de instructies op de verpakking (meestal 2-3 minuten). Giet de gnocchi af en zet opzij.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de spekjes en bak dit nog 1 minuut mee.
  4. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roer totdat deze geslonken is.
  5. Giet de slagroom in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot de saus romig is. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat het nog een minuutje op laag vuur staan zodat alles goed warm wordt.
  7. Serveer de gnocchi direct, eventueel met extra geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 550 kcal
  • Eiwitten: 20 g
  • Vetten: 35 g
  • Koolhydraten: 45 g

Variatietips

  • Voeg een lepel pesto toe aan de saus voor extra smaak.
  • Vervang de spekjes door kipfilet of vegetarische spek voor een gezondere optie.
  • Maak zelf een kruidenmix door gedroogde kruiden zoals oregano, basilicum en tijm te mengen met olijfolie voor extra smaak.

Gerelateerde recepten